Dersimiz: Istanbul Fashion Week

8 Şubat Çarşamba günü IFW heyecanı başlamadan notlarımızı son bir kez gözden geçirelim mi?
Before in January 8 IFW rush begins, let's check our notes!

Dört gün boyunca listedeki tasarımcıların 2012 - 2013 Sonbahar - Kış koleksiyonlarını göreceğiz. Ben en en çok Simay Bülbül, Niyazi Erdoğan ve Zeynep Erdoğan & Günseli Türkay defilelerini merak ediyorum. Ama fırsatım olursa bazılarından size canlı canlı bildireceğim :)
This is the schedule. At these four days we'll saw AW12-13 collections of many designers. I'm most curious abot Simay Bülbül, Niyazi Erdoğan and Zeynep Erdoğan & Günseli Türkay's runway shows. Hope I have the chance to inform you live at shows :)

Şimdi sıra koleksiyonların ilk fotoğraflarına göz atmada:
It's time to check some of first looks:

Gamze Saraçoğlu'nun "Kuzey Yamacı" adlı koleksiyonu dünyanın en ünlü kadın dağcısı Wanda Rutkiewicz'in hayatından ilham almış. Rutkiewicz K2'ye tırmanan ilk, Everest'e tırmanan üçüncü kadın dağcı.
-Fotoğraflar Uludağ'da çekilmiş.-

Gamze Saraçoğlu has been inspired by the world famous woman mountain climber Wanda Rutkiewicz for her "Kuzey Yamacı / North Side" collection. Rutkiewicz is the first woman who climbed to K2 and thirdwho climbed to Everest.

Simay Bülbül'ün bu koleksiyonu da başka bir kadına adanmış. İlk Türk güzellik kraliçesi Keriman Halis Ece'ye. Geçtiğimiz ay kendisini kaybettik. Simay Bülbül'ün yaptığı işleri takip edenler eminim ki bilecektir kendisi deriyi kullanarak o kadar güzel parçalar yaratır ki, her defasında hayran kalırım. Bu koleksiyonla beraber 30'lu yıllara geri gideceğiz.

Simay Bülbül's collection is dedicated to first Turkish beauty queen Keriman Halis Ece. I love the work of Simay Bülbül because she creates amazing pieces with leather. We're going back to 30's with this one.


 
Tuvana Büyükçınar'ın "Ciddiyet Parodisi" adlı koleksiyonuysa savaş sonrası kadın olmanın yeniden hatırlandığı döneme geri gidiyor..

Tuvana Büyükçınar's "Ciddiyet Parodisi / Seriousness Parody" is about finding feminity again after war times..

Sırada Nihan Peker var, "Narkoz" koleksiyonuyla. Narkoz yaşamdan ölüme gidip tekrar yaşama dönüşü simgeliyor, koleksiyon da buna uygun olarak krem ve siyah ağırlıklı.

Then Nihan Peker is next with her "Narkoz / Narcosis" collection. Narcosis symbolizes the line between life and death. According to this, collection is in nude tones and black.

"Dolmuş" ve "Sünnet" koleksiyonlarının ardından ister istemez çok merak ettiğim bir Niyazi Erdoğan koleksiyonu "Gece" W Hotel'de tanıtılacak.

After his "Dolmuş / Minibus" and "Sünnet / Circumcision" collections I'm really curious about Niyazi Erdoğan's "Gece / Night" collection which will be presented at W Hotel.

Aslında daha niceleri var, hepsini ayrı ayrı merak ediyorum; öyleyse IFW heyecanı başlasın! ;)
Actually there is much more of them, I'm pretty curious about all of them; so let the IFW rush begin! ;)

Comments

Popular posts from this blog

BALLET INSPIRED

Megan Fox Wallpapers

FAHION IMPERATIVE NOW ON INSTAGRAM