FOTO FASHION ART INTERVIEW

+ SMALL FEATURE ON ATELIER MAYER

 

Hi fashionistas!

We will be very short. In this post you can see the interview that we had for Fashion Photo Art. If you haven’t already, definitely check out this site that deals with fashion, photography, design .... everyone can find something for yourself!

Well, we love how the interview turned out, hope you'll like it too!

 
Bit ćemo jako kratki. U ovom postu možete vidjeti intervju koji smo imali Za Foto Fashion Art. Ako još niste, definitivno čekirajte ovaj portal koji se bavi modom, fotografijom, dizajnom....svatko može pronaći nešto za sebe!

Nama se intervju sviđa, nadamo se da dijelite naše mišljenje!

Mani & Antonia

                                     __________________

 

DRAGI MODNI IMPERATIVCI, UPOZNAJTE MANUELA I ANTONIU 

Pomalo su neobična pojava u svijetu modnih blogova jer, eto, svoj Fashion Imperative pišu u duetu. Na modnim se događanjima pojavljuju skupa i zapazite li ih jednom, teško će vam idući puta promaknuti. Oni su Manuel Maligec i Antonia Ponoš – studenti, modni blogeri, ljubitelji dobrog shoppinga i, kako bi oni rekli, okorjeli i strastveni fashioniste.

 

S Manijem i Antoniom razgovarali smo o njihovim brojnim impresivnim inozemnim suradnjama, o tome kako shvaćaju modu, što rade kada nemaju inspiraciju za odijevanje i još mnogo mnogo lijepih stvari…

FFA: Možete  li nam malo predstaviti svoj blog? Otkad postoji Fashion Imperative i o čemu pišete?

Mani i Antonia: Fashion Imperative postoji od prvog mjeseca prošle godine, točnije, prvi je post objavljen 29.1. tako da nam uskoro dolazi i prvi rođendan. Naravno osmislili smo i jedan super giveaway za tu prigodu. Svoj blog koncipirali smo kao mjesto za sve neshvaćene fashioniste u dosadnom svijetu „običnih“ ljudi. Vjerujemo kako  je svaka osoba koja se igra s modom barem jednom u životu bila neshvaćena u modnom smislu. Upravo zato na našem blogu nastojimo pisati o svemu neobičnom i pomalo čudnom, bilo da su u pitanju dizajneri (poput Iris van Herpen) ili modni editorijali koji graniče s iluzijom.

FFA: Pohvalite se malo, lijepo vas molim. Blog je dobio i neke nagrade, zar ne?

Mani i Antonia: Jako je teško pričati o sebi pa se unaprijed ispričavamo zbog subjektivnosti. Nagrade koje se nalaze na našem blogu dodjelili su nam naši dragi fellow blogeri. Što se tiče suradnji koje smo ostvarili moramo istaknuti intervju koji smo radili za londonski Atelier Mayer. Radi se o ateljeu koji prodaje vrhunske vintage komade poput Chanelovh ili Hermesovih ikonskih komada. Surađivali su s Emmom Watson i Alexom Chung tako da smo se iznenadili za interes koji su pokazali za naš, relativno mali blog. S Atelier Mayerom planiramo još nekoliko suradnji, ali sve je još uvijek samo u planovima. Osim te posebno nam je draga i suradnja s kozmetičkom markom Anastasia of Beverly Hills. Anastasia je zapravo vizažistica Madonne, Oprah i Jennifer Aniston, a nakon što je pokrenula liniju kozmetičkih proizvoda za Sephoru kontaktirala nas je za suradnju na giveawayu. Surađivali smo i sa mladim dizajnericama Delikate Rayne čiju smo prvu kolekciju predstavili na našem blogu. Imali smo i priliku ući u Zigmanov backstage na Cro-a-Porteru i pogledati kolekciju iz bliza. Hrvatski dizajner Alduk nam je poslao nekoliko modnih skica za isti post i rekao što za njega znači skiciranje. Moramo priznati da su obojica jako ljubazni i pristupačni! Nažalost, neke smo ponude (Tobi.com, Meinto.com, Zoara.com…) morali odbiti zbog pravnih obveza koje smo dužni poštovati. Nadamo se nekim suradnjama s hrvatskim dizajnerima, ali ima vremena i za to, još smo mladi.

FFA: Oboje studirate na Tekstilno-tehnološkom fakultetu? Koliko vam fakultet pomaže u pisanju bloga? Znaju li kolege na faxu čime se vi u slobodno vrijeme bavite?

Mani
: Zapravo na TTF-u studiram samo ja. Pomaže mi u smislu da razvijam svoje modne vidike, ali u bloganju ne baš previše. Blog je ipak izraz mojeg osobnog mišljenja i moje estetike.

Antonia: Studiram novinarstvo i voljela bih se baviti modnim novinarstvom u skoroj budućnosti tako da mi je blog odlična praksa, ali blog je nastavo prvenstveno iz ljubavi prema modi i modnom svijetu.

FFA: Kako biste opisali svoj stil odijevanja?

Mani
: Ne volim se uvrštavati unutar nekih granica i ne mogu se odlučiti za neki stilski pravac. Rekao bih da je moj stil možda najbliži minimalizmu.

Antonia: Moj stil se također ne može točno definirat jer volim eksperimentirati. Volim pariški chic, al sam uvijek vjerna minimalizmu. Sada mi je interesantan muški stil i način na koji se djevojke mogu inspirirati ormarom svakog stylish dečka.

FFA: Imate li omiljenu modnu marku? Gdje nabavljate odjeću i popunjavate ormare?

Mani: Ne mogu izdvojiti omiljenu modnu marku, ali mogu izdvojiti dizajnere čiji rad cijenim, a to su Alexander McQueen, Jason Wu, Alexandre Vauthier, Iris van Herpen i John Galliano. Kada postanem dizajner siguran sam da će mi moj dizajn biti omiljena modna marka. Odjeću uglavnom nabavljam u Hrvatskoj, ali najviše me vesele komadi koje kupujem na putovanjima. Zapravo kod mene nema nekog pravila, ja uvijek i bilo gdje nađem nešto što mi se sviđa i što „moram“ imati. (smijeh)

Antonia: Najviše komada imam iz Zare jer uvijek mogu nešto pronaći za sebe. Kada pronađem nešto što me oduševi, moje je- tako u biti funkcionira moj shopping. S modom se volim prvenstveno zabavljati i zato je poseban užitak pronaći komade koji su posebni, kreativni i zanimljivi.

FFA: Ima li i kod vas onih dana kad ne znate što ćete staviti na sebe?

Mani
: Mislim da svi imaju takve dane, ali onda je najbolje igrati na sigurno i obući ono u čemu se najbolje osjećate. Iako, ne smatram da je to loše. Meni je uvijek zabavno birati i mučiti se s pitanjem što obući.

Antonia: Naravno da ima. Kada inspiracija zašteka, ostajem vjerna minimalizmu i crno bijelim kombinacijama.

FFA: Pitanje za Antoniu- voliš li više suknje ili hlače?

Antonia: I jedno i drugo. Hlače nosim najčešće u casual kombinacijama, ali posebno ženstveno se osjećam noseći suknje i haljine.

FFA: Pitanje za Manija – kravata ili leptir mašna? (predosjećam odgovor)

Mani: Moram izabrati leptir mašnu jer se nekako više uklapa u moj stil odijevanja.

 

FFA: Što vama moda predstavlja u životu i gdje se vidite u budućnosti?

Mani: Možda je malo previše reći da je moda moj život, ali je svakako velik dio njega. Pomoću mode se izražavamo i na neki način „komuniciramo“. Za budućnost imam ogromne planove, ali prvi je svakako magistrirati u inozemstvu, a kasnije i izlagati na nekom velikom svjetskom tjednu mode. Kada je u pitanju moja karijera nisam skroman jer u suprotnom nikada ne bih upisao modni dizajn.

Antonia
: Neki kažu da je umjetnost, neki da je zabava, ali je zbilja individualna stvar. Sada ju vjerojatno više doživljavam kao zabavu i način na koji se predstavljam drugima. Ako ostvarim svoje snove o modnom novinarstvu i poslu stilistice onda ću je ozbiljnije promatrati kao umjetnost.

FFA: A što Mani i Antonia rade dok ne blogaju?

Mani: Studiram i naravno prečesto odlazim u shopping.

Antonia: Zabavljam se, ispijam kave, kupujem i učim naravno, kao svi pravi studenti.

Fashion Imperative posjetite na adresi: http://fashionimperative.blogspot.com/ 

 

                                      __________________

 

Also check out the feature on Atelier Mayer. This London-based online vintage shop celebrate 3rd birthday, and this is our card. On their site you can see the birthday card from Karl Lagerfeld, InStyle, Grazia and more!

Čekirajte rođendansku čestitku za londonski Atelier Mayer s kojim smo već surađivali. Slave treći rođendan!

So what do you think?

 

don’t forget on

GFC - FACEBOOK - BLOGLOVIN’

Comments

Popular posts from this blog

BALLET INSPIRED

Megan Fox Wallpapers

FAHION IMPERATIVE NOW ON INSTAGRAM