Rembrandt Get-Away

Hayatın, etkinliklerin, koşturmacanın temposunu birazcık da olsa durdurup Rembrandt ve Çağdaşları'nın eserlerini gördüm sonunda. Sanat güzel şey, hele bu sergi çok çok güzel!
Finally I arranged a mini get-away to see Rembrandt and His Contemporaries' works. Art is something beautiful and this exhibition was even more beautiful!

Neredeyse fotoğraf gerçekliği yakalanmış.. Öyle ki mesela sağ tablodaki adamın kıyafetine dokunsam kadife dokusunu hissedecekmişim gibi :)
Nearly like a photo.. For instance I can imagine the feeling if I would touch the cloth of the man on the painting (right side) :)

Işık - gölge oyunları. Severiz ;) Sergilenen çalışmalar arasında en çok sevdiğim, bu tablonun içinde yaşayabilirim sanki.
Playing with light and shade. Just like the way I love ;) My very favourite painting from the whole exhibition, possibly I could live in this painting.

Diğer sevdiğim çalışmalar yine çok gerçekçi ama daha canlı tonlarla çalışılmış Rembrandt'ın Çağdaşları'nın eserleri oluyor..
My other favourites are also really realistic ones of Rembrandt's Contemporaries but painted with more brighter colours..

Tablolardan modasal detaylar. Örneğin üsttekinde (bir erkeğin av kıyafetinden detay) gerçeklik yakalansın diye altın varakla çalışılmış. Bir de kadının giysisinden kol detayı, kolyeleri bileklik olarak kullanma fikri 17. yüzyılda ortaya çıkmış galiba :D
Few fashionable details from the paintings. Upper detail is painted with gold to make it look more realistic (from a hunt costume of a man). And the above one is a detail from the dress of a woman who invented the idea of wearing necklaces as bracelets :D

Sergi 10 Haziran'a kadar Sabancı Müzesi'nde olacak, tablolar Rijksmuseum'a geri dönmeden görmeniz şiddetle önerilir.. Ve kaçamağımı yaptığıma, kafamı topladığıma göre "blog post overload" başlasııın!
You can visit the exhibition until June 10 at Sabancı Museum before they all go back to the Rijksmuseum.. And as I cleared my mind and made a mini get-away be ready for "blog post overload"!

Comments

Popular posts from this blog

BALLET INSPIRED

Megan Fox Wallpapers

FAHION IMPERATIVE NOW ON INSTAGRAM