"Must- Do in Vienna" List

Viyana'nın en en ünlü yerlerinden birkaçı ve mutlaka yapmanız gerekenler listesiyle başlıyoruz:
Today we start with some really famous buildings of Vienna and a must to do list:

Mutlaka bir rehberle otobüs turunu öneriyorum! Kendiniz gidiyorsanız ya da turunuz ayarlamıyorsa şu her turistik yerde gördüğünüz Sightseeing otobüslerinden birine binin çünkü adım başı önemli ve tarihsel bir bina çıkacak karşınıza.. 
I strongly recommend you a bus tour with a guide! If you are decided to discover city yourself or your tour doesn't plan a tour, take one of the Sightseeing busses and you'll bump into a historical, mostly also an important one, building in every step..

Grinzing bölgesine gidip Viyana'ya bir tepeden bakın. Hatta gitmişken Grinzing'in bir şarabını içmeden dönmeyin, şarabı pek meşhur :)
Go to Grinzing region and see whole Vienna top on a hill. As you're already there, try their wines which are really famous :)

Viyana'nın tam kalbi olan Stephanplatz'daki Aziz Stephan Katedrali'ni (Stephansdom) mutlaka görün, mimarisine bir hayran kalın. Tepesinin yüksek ve sivri oluşundan dolayı Viyanalılar "Tanrı'nın Parmağı" da diyorlar, bu fotoğraf da ona ithafen tarafımdan çekildi ;)
At the heart of Vienna, Stephanplatz, see St. Stephan Cathedral and be amazed by its architecture. Wiener (people of Vienna) call it also "Finger of God" because it's top is high and pointy. This photo is dedicated to this expression ;)

Schönbrunn Sarayı! Avusturya'nın Versay'ı olarak geçiyor.. Dönemin yönetici ailesi Habsburg'ların yazlık evleriymiş. Önerim Grand Tour yapıp 40 odasını da gezmeniz! Özellikle benim gibi çoçukluğunuzda Sissi çizgi filmini kaçırmadan izleyenlerdenseniz, çok seveceksiniz.. Zaten sıkılmanıza imkan yok, her bir odanın dekorasyonu bile bambaşka :)
Schönbrunn Palace! It's called as Versailles of Austria.. It's actually summer house of the times governer family Habsburg's. My advice is to take Grand Tour and to see all of the 40 rooms! If you also watched Sissi cartoon in your childhood like me, you'll love it.. It's hard to get bored anyway, even decoration is different in every single room :)

Ve Schönbrunn'un labirenti! :) Devasa olmasa da çıkış yolunu bulamadığınızda sizi sinir edebilecek büyüklükte, gitmişken bir girin, kaybolun. Grup halindeyseniz daha çok eğleneceksiniz :D
And labyrinth of Schönbrunn! :) It's not huge but big enough to get mad, when you can't find your way. Get in and get lost. More fun with more people :D

Son olarak MuseumsQuartier alanında Sanat Tarihi Müzesi'nden tutun da Doğa Tarihi'ne, Modern Sanat Müzesi'nden tutun da bu sene hazır Klimt yılıyken Klimt eserlerini görebileceğiniz Leopold Müzesi'ne kadar seçenek bol.. Keyfinize göre seçin, Viyana'dan MuseumsQuartier alanındakiler olmasa da müze gezmeden dönmeyin ;)
Last of all pick a museum and don't get back before you visited a couple of museum in Vienna ;) At MuseumsQuartier there is History of Art and History of Nature Museums, besides Modern Art Museum and Leopold Museum where you can see works of Klimt. There is also many museums outside of the MuseumsQuartier.

Comments

Popular posts from this blog

BALLET INSPIRED

Megan Fox Wallpapers

FAHION IMPERATIVE NOW ON INSTAGRAM