REVOLUTION REVELATION

Sonunda kendime bir okul çıkışını ayırıp İstiklal Caddesi üstündeki Borusan Müzik Evi'ndeki Revolution Revelation sergisine gidebildim. Mercan Dede ve Carlito Dalceggio'nun sergisi "romantik asiler" için, Sufizm kültürünün de etkilerini bir yandan görmek mümkün. Aslında sergi demek yetmiyor, daha çok bir deneyim diyebilirim çünkü birçok duyunuza hitap etmek üzere planlanmış bir düzenleme.
Finally I created some time for myself and visited the exhibition of Arkın Allen aka Mercan Dede & Carlito Dalceggio in Borusan Müzik Evi. It was for "romantic rebels" but you can also clearly see the effects of Sufism. And I think we call this installation as just an exhibition, it would be a bit overrating; I think it was an experience because it actually appeals most of your senses.

 
Giriş katındaki kolajların ardından (bazıları 3 boyutlu), 2. katta çalıştıkları stüdyoyu görmek mümkün. Karmakarışık ama ilham verici bir mekan :)
After couple collages (some are third-dimensional) on the ground floor, you can see their studios on the 2th floor. Messy but an inspiring place :)

3. katta bu dev Buddha ve üstteki fotoğraftaki gibi 4 odacık var, her birinin içindeyse bambaşka bir macera ^^ 4. katta da bu odaya yukardan bakıyorsunuz ve Buddha heykeli yanındaki ekranlardan videoları seyretmek mümkün.
On the 3th floor you see the huge Buddha and 4 rooms like on the second photo and another adventure is hidden in every little room ^^ On 4th floor you'll be able to see this room from top and watch the videos from the screens, near that huge Buddha.

 
Buddha figürü, daha minik olarak olsa da sonraki katlarda yine karşımıza çıkmaya devam ediyor..
Then again we saw Buddha figures on different floors..

5. katın duvarlarıysa tamamen çalışmalarla dolu, ortada her bir parçası farklı renkte boyaya maruz kalmış bir koltuk ve aşağıda göreceğiniz Rumi'yi aramak için gerçekten çalışan bir telefon var.
5th floor's walls are completely fulled with works, there is a chair painted in many colours and a real-working phone to call Rumi which you can see below.

 
Yine kolajlardan ilgimi çeken detayları çekmeyi ihmal etmedim. Bu sergide geçirdiğim bir saat bile bana sınırsız bir ilham kaynağı oldu. Bugüne kadar gördüğüm en başarılı, en ilgi çekici sergilerden biri.
Again a few details from collages. Even an hour I spent in this exhibition was a huge source of inspiration. One of the most interesting, eye-catching installations I have ever seen.

6. katta da çalışmaların ve serginin nasıl hazırlandığına dair videoyu ve fotoğrafları görmek mümkün. Ben 5 Ekim'e kadar ne yapıp edip yolunuzu İstiklal'e düşürmenizi ve bu 'deneyim'i mutlaka görmenizi şiddetle öneriyorum ;)
On 6th floor you can see photos and a video about how all these works had done. I strongly advice you to find a way to visit this exhibition live this experience until October 5th ;)

Comments

Popular posts from this blog

BALLET INSPIRED

Megan Fox Wallpapers

FAHION IMPERATIVE NOW ON INSTAGRAM